Fulfilment uitbesteden: slimme zet voor third-party webshops

Fulfilment uitbesteden

In de dynamische wereld van e-commerce sta je als webshop eigenaar voor verschillende uitdagingen. Terwijl jij je bezighoudt met het aantrekken van klanten, de productontwikkeling en het vinden van de juiste marketplaces, is het logistieke beheer vaak een tijdrovend proces en dus een pijnpunt. Beheer en verkoop jij jouw producten via bekende platformen zoals Bol.com of Amazon? Voor third-party webwinkels met grote ambities is fulfilment uitbesteden daarom een slimme zet. Til het logistieke proces naar een hoger niveau met onze fulfilment diensten.

Verkopen via marketplaces

Online marketplaces bieden e-commerce ondernemers aanzienlijke voordelen. Het grootste voordeel is het immense bereik dat deze platforms hebben, met sommige marketplaces die dagelijks miljoenen bezoekers trekken. Denk aan Bol.com, Amazon, eBay, Beslist.nl of Marktplaats. Hier profiteer je als third-party van, het kost namelijk veel tijd, energie en geld voor advertentiebudgetten om als webshop een groot bereik te realiseren.

Een ander waardevol voordeel is de gratis (indirecte) marketing die marketplaces bieden. Ze beschikken vaak over aanzienlijke marketingbudgetten, wat betekent dat ze niet alleen het platform promoten, maar ook jouw producten indirect onder de aandacht brengen. 

Wat is het verschil met dropshipping?
Verkopen via marketplaces vereist investering in voorraad, met financieel risico, terwijl dropshipping geen voorraadkosten met zich meebrengt. Marketplaces bieden bereik en marketing, terwijl dropshipping flexibiliteit biedt zonder initiële investering. 

Fulfilment uitbesteden: wat houdt het in?

Laten we eerst verduidelijken wat fulfilment precies inhoudt. Fulfilment omvat het gehele proces van voorraadbeheer, orderverwerking, het verpakken van producten en het verzenden naar klanten inclusief retourbeheer. Dit geldt niet alleen voor webshop-eigenaren met een eigen website, maar ook voor verkopers die uitsluitend via platforms zoals Bol.com, Amazon, eBay en andere online marktplaatsen verkopen. Fulfilment uitbesteden houdt simpelweg in dat dit complexe logistieke proces voor je uit handen wordt genomen door een gespecialiseerd fulfilmentbedrijf, zoals Straver Logistics. Hierdoor kunnen zelfs verkopers zonder een eigen website profiteren van de voordelen van optimale fulfilment.

Voordelen van fulfilment uitbesteden bij Straver Logistics Waddinxveen

Het uitbesteden van fulfilment bij Straver Logistics in Waddinxveen levert lokale webwinkels aanzienlijke voordelen op. In tegenstelling tot het uitbesteden van fulfilment bij grote marketplaces, behoud je met Straver Logistics de controle over je merk en klantrelaties. Bovendien kunnen alle genoemde websites naadloos worden gekoppeld aan het WMS (Warehouse management systeem) van Straver Logistics. Het biedt je de mogelijkheid om met ieder platform een koppeling (order-import/export, voorraadsynchronisatie) op te zetten. Een koppeling zorgt voor een automatische digitale orderstroom vanuit jouw platform naar ons WMS.

Een belangrijke kostenpost voor elke webwinkel is voorraadbeheer. Bij voorraadbeheer komen opslag, personeel en andere financiële uitgaven om de hoek kijken. Bij het uitbesteden van fulfilment bij Straver Logistics heb je hier als third-party webshophouder geen omkijken meer naar. Straver Logistics beschikt over geavanceerde systemen en biedt persoonlijke ondersteuning en expertise die specifiek gericht is op de behoeften van (lokale) webwinkels. Dit resulteert in snelle levertijden, lage verzendkosten en een flexibele samenwerking. Indien je als webshophouder via diverse marketplaces verkoopt, zorgt het voor overzicht om deze orderstroom vanuit één centrale voorraad uit te leveren.


Meer over fulfilment

E-commerce_trends

E-commerce trends voor 2024

Met steeds snellere en slimmere digitale mogelijkheden, belooft 2024 wederom een jaar vol kansen en uitdagingen te worden in de…

Lees meer
E fulfilment

E fulfilment tijdens de feestdagen

De feestdagen brengen een golf van bestellingen met zich mee. Dit betekent hogere eisen aan voorraadbeheer, verwerkingssnelheid en leveringscapaciteit. Het…

Lees meer

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van fulfilment uitbesteden bij Straver Logistics Waddinxveen? Bekijk onze meestgestelde vragen.

Scroll naar boven