Fulfilment kleine webshop

Fulfilment kleine webshop

Als eigenaar ben je trots op je groeiende kleine webshop. De producten zijn geselecteerd, de website staat en het klantenbestand groeit. Maar dan komt die onvermijdelijke uitdaging om de hoek kijken: de logistiek. Hoe zorg je ervoor dat de orderverwerking, opslag en levering in goede banen geleid worden? Zonder dat het ten koste gaat van jouw tijd en focus. Het antwoord ligt in het uitbesteden van je fulfilment. Ook voor jouw unieke, kleine webshop, voert Straver Logistics een vlekkeloos fulfilment uit.

Kleine webshops, grootste logistiek

Val ik onder een kleine webshop?

Een kleine webshop wordt doorgaans gedefinieerd op basis van verschillende factoren, waaronder omzet, aantal bestellingen, voorraadbeheer, en personeelsomvang. Kleine webshops zijn vaak ondernemingen die niet beschikken over de infrastructuur en het personeel van de grotere spelers in de markt. Kleine webshops hebben een beperkt assortiment, verkopen nicheproducten of bedienen een specifieke markt.

Fulfilment kleine webshop versus grote webshop: wat zijn de verschillen?

Kleine webshops opereren in een unieke positie binnen de e-commerce sector. Ze hebben vaak een specifiek assortiment, verkopen nicheproducten en richten zich op een duidelijk afgebakende doelgroep. Echter, in tegenstelling tot grotere webshops, beschikken ze meestal niet over uitgebreide teams of omvangrijke opslagfaciliteiten. De opslagruimte bij kleine webshops is beperkter en in sommige gevallen wordt er nog gebruikgemaakt van thuis opslag. Daarnaast is volume een belangrijk verschil. Waar een grote partij vele orders per dag verzendt, zijn de aantallen bij een kleine webshop veel lager. Naarmate een webshop groeit, nemen ook de logistieke uitdagingen toe. Het is dan juist belangrijk om mee te kunnen schalen bij vraag en aanbod. Tot slot zijn maatwerk en flexibiliteit de grootste verschillen, ten voordele voor de kleine webshops. Terwijl grote webshops vaste protocollen volgen, zijn kleine webshops flexibeler in het aanpassen van hun fulfilmentprocessen.

Voor- en nadelen fulfilment uitbesteden

Voordelen op een rijtje:

Het uitbesteden van fulfilment zorgt voor een naadloze verwerking en verzending van orders, waarbij elk product grondig wordt gecontroleerd op schade en kwaliteit voordat het in de voorraad wordt opgenomen. Dit biedt jou als webshop eigenaar een tijdsbesparing van gemiddeld drie uur per dag. Met opties als Same Day Delivery en professionele retourverwerking wordt een efficiƫnte service gegarandeerd. Daarnaast hoeven ondernemers zich geen zorgen te maken over opslag en beveiliging, aangezien producten veilig en verzekerd zijn in moderne magazijnen. Ook biedt het betreffende platform van de fulfilment aanbieder real-time inzicht in productbeheer, wat de bedrijfsvoering verder vergemakkelijkt.

Nadelen:

Logischerwijs brengt het uitbesteden van fulfilment niet alleen maar voordelen met zich mee. Hoewel het uitbesteden van logistiek leidt tot besparingen, zijn er toch kosten aan verbonden. Het is essentieel om deze kosten vanaf het begin helder te hebben. Een ander duidelijk nadeel is dat webshophouders geen directe toegang meer hebben tot hun voorraad.

Vanaf hoeveel orders per dag kan ik fulfilment uitbesteden bij Straver Logistics Waddinxveen?

Wij groeien met je mee

Bij Straver Logistics hanteren we geen minimum aantal orders. Wij zijn van mening dat iedere webshop een kans verdient om zijn logistieke processen te kunnen optimaliseren bij een fulfilment partij. Zo geven we kleine webshops de mogelijkheid om zich te focussen op andere facetten voor het beheren en uitbouwen van een webshop. Straver Logistics maakt geen onderscheid tussen groot of klein, wij bieden zodoende e fulfilment voor de kleine webshop.

Wij denken met je mee

Als fulfilment partner dragen wij zorg voor de logistieke processen en hebben wij een persoonlijke benadering. Met onze ervaring en expertise in de logistieke processen voor kleine tot grote webshops, adviseren wij je graag bij vraagstukken. Alles wordt voor je uit handen genomen: verwerking, bezorging en retournering

Scroll naar boven