Fulfilment proces: Een kijkje achter de schermen

Fulfilment_proces

Als fulfilment partner nemen wij de volledige logistieke afhandeling van jouw webshop uit handen. Dit omvat alles: van het bewaren van de producten en het klaarmaken en versturen van de orders, tot het verwerken van retourzendingen. Straver fulfilment staat klaar om webshops te ondersteunen in elke fase van hun groei, of je nu een grote of kleine webshop hebt, voor ons telt elk pakketje even zwaar. Ben je benieuwd naar het fulfilment proces? Kijk met ons mee achter de schermen en ontdek hoe wij zorg dragen voor jouw producten en bestellingen.

1. Goederenontvangst en controle

Proces

Het fulfilment proces begint wanneer een klant een bestelling plaatst in jouw webshop. Onze afdeling goederenontvangst werkt met vaste richtlijnen. De medewerkers controleren de voorraad zorgvuldig op schade en aantallen. Zo wordt de voorraad verzorgd en in goede staat naar de voor jou ingerichte magazijn locatie verplaatst. Hier wordt de basis gelegd voor een soepel verloop van het gehele fulfilment proces.

2. Verwerken van bestellingen

Magazijn

Zodra jouw voorraad veilig is opgeslagen in ons magazijn, wordt elke bestelling met precisie verzameld. Ons WMS (Warehouse Management Systeem) zorgt voor een feilloze koppeling met jouw webshop, waardoor we efficiënt kunnen werken en geen tijd verliezen. Hiermee worden de orders digitaal doorgestuurd naar onze omgeving waarna we het product fysiek verzamelen en we over kunnen gaan tot het klaarmaken voor verzending. 

3. Orderpicking, inpakken en verzendlabel

Fulfilment proces

Elk product vereist zijn eigen verpakkingswijze. Voordat een pakket het laatste gedeelte van het fulfilment proces in gang gaat, zorgen wij dat het pakket verzendklaar is. 

Een order is bij Straver fulfilment verzendklaar zodra het product voorzien is van een geschikte verzendverpakking met een verzendlabel. Door onze ervaring weten we dat niet ieder product dezelfde verpakkingswijze vraagt. Hier komt value added services om de hoek kijken. Wij hebben een breed assortiment aan verpakkingsmateriaal om de producten efficiënt (zo min mogelijk lucht tijdens verzending), veilig (opvulling ter bescherming van het product) en groen (gerecycled karton, papiertape en geen plastic) te verpakken. 

Voordat een pakket ons magazijn verlaat, wordt het voorzien van een verzendlabel met bijbehorend trackingnummer. Deze informatie wordt teruggekoppeld naar jouw webshop, zodat jouw klant zijn pakket op de voet kan volgen.

4. Verzending multi-carrier

Proces fulfilment

Wij werken samen met diverse betrouwbare pakketvervoerders om ervoor te zorgen dat jouw pakket snel en veilig op zijn bestemming aankomt. Verzending is meestal een grote kostenpost en uitdaging in het fulfilment proces. Straver fulfilment werkt samen met diverse pakketvervoerders zoals DHL, DPD, PostNL en Fedex. Via ons brede netwerk bieden we onze klanten een wereldwijde verzendmogelijkheid aan. 

5. Aflevering bij de klant

Het laatste stukje van de reis: de aflevering bij jouw klant. Wij bij Straver Logistics streven naar een zo hoog mogelijke klanttevredenheid door flexibele verzendopties aan te bieden, zoals leveringen aan pakketpunten en avondleveringen.

Compleet fulfilment proces

Binnen ons uitgebreide dienstenpakket spelen retourlogistiek, voorraadbeheer, rapportage en klantenservice een onmisbare rol. Retourlogistiek is een onvermijdelijk aspect van online verkoop, en wij zorgen voor een vlekkeloze afhandeling van retourzendingen, zodat producten snel weer beschikbaar zijn voor verkoop. Ons WMS voor voorraadbeheer is nauwkeurig en efficiënt, waarbij we continu streven naar optimalisatie om te zorgen dat je altijd de juiste producten op voorraad hebt.

Met onze rapportagetools bieden we inzicht in voorraadtrends, verkooppatronen en klantengedrag, zodat je data-gedreven beslissingen kunt nemen om je bedrijf verder te laten groeien. Bovendien staat onze klantenservice altijd klaar om vragen te beantwoorden en ondersteuning te bieden, zowel aan jou als aan je klanten.

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van fulfilment uitbesteden bij Straver Logistics Waddinxveen? Bekijk onze meestgestelde vragen.

Scroll naar boven