Verzendingen van de leverancier

Elke webshop heeft producten nodig om te verkopen. In sommige gevallen worden de producten zelf gemaakt maar in veel gevallen is er een leverancier die de producten levert.

De kosten voor transport van een leverancier wordt vrijwel altijd betaald door de inkoper. Naast de kosten voor de producten is het dus ook belangrijk om de kosten voor de verzendingen mee te nemen.

Een product uit China dat 30% goedkoper is dan een product van een leverancier in Nederland kan uiteindelijk duurder zijn als je de verzending van de leverancier meeneemt. Daarnaast komen er ook nog importkosten bij indien er gebruik wordt gemaakt van een leverancier buiten Nederland. Importeren naar Nederland zorgt ook voor de nodige papierwerk en organisatie. Klik hier voor meer informatie over importeren naar Nederland.

Over het algemeen wordt de verantwoordelijkheid van de goederen overgedragen bij ontvangst van de producten. Bij ontvangst, op het moment dat er getekend wordt voor de goederen, ligt de verantwoordelijkheid bij de ontvanger, mits anders afgesproken. Product controle bij ontvangst is dan ook erg belangrijk.