Importeren naar Nederland

Importeren naar Nederland

Bij het importeren naar Nederland komt veel kijken. Indien u producten wilt importeren is het allereerst belangrijk om te achterhalen of het product ingevoerd mag worden. EU producten zijn vrijwel altijd toegestaan. Voor producten buiten de EU zijn regels betreffende de veiligheid, gezondheid en economische situatie.

Bij import zijn er diverse kosten gemoeid:

  • Inkoop van goederen
  • Transport van goederen
  • Invoerrechten
  • BTW
  • Inklaringskosten

Een handige website om de invoerkosten te berekenen kunt u vinden op http://www.invoercalculator.nl.

Met deze calculator kunt u op eenvoudige wijze de invoerrechten (douanerechten), btw, inklaringskosten en andere bijkomende kosten berekenen.

Bij het importeren van producten naar Nederland is het ook belangrijk om de producten goed te controleren. Product controle kan na ontvangst gebeuren maar het is ook mogelijk om bij de douane een controle te laten uitvoeren. Dit voorkomt dat er kosten worden gemaakt om de producten van het vliegveld of de haven naar uw locatie te brengen.

Partner voor importeren naar Nederland

Voor import werken wij vrijwel altijd samen met onze zusterorganisatie, Straver Forwarding. Voor vragen over import / export kunt u altijd bij hen terecht.

Een betrouwbare partner maakt importeren een stuk eenvoudiger omdat zij op de hoogte zijn van de mogelijkheden. Ze hebben ervaring met importeren en het voorkomt dat er kostbare fouten worden gemaakt.

Een ander voordeel van een partner voor het importeren is dat zij veelal goedkopere transport kunnen organiseren vanwege hun connecties en inkoopvoordeel.

importeren naar Nederland