5 voordelen van fulfilment voor jouw bedrijf

Voordelen van fulfilment

Ben je eigenaar of manager van een (startende) webshop of MKB bedrijf en verkoop je fysieke producten? Dan herken je wellicht het tijdrovende en arbeidsintensieve proces van het beheer van bestellingen, verpakkingen en verzendingsprocessen. Ontdek de vijf voordelen van fulfilment voor jouw bedrijf en waarom het belangrijk is om te overwegen.

In de snelgroeiende wereld van vandaag moet je als onderneming de trends op de voet volgen om de concurrentie voor te blijven. Laat staan inspelen op de wensen en behoeften van jouw doelgroep. Eén van de essentiële aspecten wat een succesvol bedrijf kenmerkt, is de tijdige levering van producten en diensten aan klanten. Om dit doel te bereiken, bouwen veel bedrijven op efficiënte en betrouwbare fulfilment services die het gehele proces verzorgen; van het ontvangen van bestellingen tot het verzenden van de producten naar de klanten en retourbeheer. 

Wat is een fulfilment service?

Fulfilment service is een externe logistieke dienstverlener die het complete proces van orderverwerking voor een bedrijf uit handen neemt. Order fulfilment omvat het ontvangen van bestellingen van klanten, de verwerking ervan, het verzamelen, verpakken en verzenden van de producten naar de adressen van de klanten. Fulfilment service aanbieders gebruiken geavanceerde technologie en systemen om het proces efficiënt en effectief te beheren.

5 voordelen van fulfilment

1. Kosteneffectief

Een van de belangrijke voordelen van het gebruik van een fulfilment service is dat het kosteneffectief is. In plaats van te investeren in personeel, opslag, verpakking en de verzend infrastructuur, kun je er als onderneming voor kiezen om al deze diensten gebundeld uit te besteden aan een externe logistieke dienstverlener. 

2. Tijdbesparend

Het beheer van het complete orderverwerkingsproces is tijdrovend en uitdagend voor een onderneming, vooral als het een klein(er) bedrijf betreft. Het uitbesteden van dit proces aan een fulfilment service kan tijd en middelen besparen, waardoor je als onderneming je kunt richten op andere belangrijke aspecten van het bedrijf, zoals productontwikkeling, marketing en e-commerce.

3. Efficiënt orderbeheer

Fulfilment services gebruiken geavanceerde technologie en systemen om het hele orderverwerkingsproces efficiënt te beheren. Dit omvat het bijhouden van voorraadniveaus, het beheer van bestellingen en het verstrekken van real-time updates over de status van de bestellingen. Efficiënt orderbeheer zorgt ervoor dat de producten op tijd bij de klanten worden afgeleverd, waardoor de klanttevredenheid toeneemt.

4. Verhoogde klanttevredenheid

Wanneer een bedrijf zijn orderverwerking uitbesteedt aan een betrouwbare en efficiënte dienstverlener, kan het ervoor zorgen dat de producten op tijd bij de klanten worden afgeleverd, waardoor de klanttevredenheid toeneemt. Tevreden klanten zullen eerder terugkeren naar het bedrijf en het aanbevelen aan anderen, wat resulteert in meer verkoop en inkomsten.

5. Verbeterde schaalbaarheid

Naarmate een bedrijf groeit, wordt het beheren van het orderverwerkingsproces een steeds grotere uitdaging. Dat brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Een fulfilment service helpt jou als eigenaar of manager van een bedrijf jouw activiteiten uit te breiden door het hele proces te verzorgen. Van het ontvangen van orders tot het verzenden van de producten en retourzendingen. 

Fulfilment services voor kleine bedrijven

Fulfilment services zijn niet enkel geschikt voor grote bedrijven; ook kleine bedrijven profiteren ervan. Door jouw orderverwerking uit te besteden aan een betrouwbare en efficiënte fulfilment service, kun je andere aspecten van het bedrijf laten groeien. Denk aan het verbeteren en uitbreiden van de productlijnen, het aanboren van nieuwe markten en het optimaliseren van de e-commerce. 

5 voordelen voor het uitbesteden van fulfilment bij Straver Logistics

Straver Logistics helpt jouw organisatie groeien via een totaaloplossing op maat met een persoonlijke benadering. Straver Logistics regelt voor jouw onderneming:

 1. Wereldwijde verzending
 2. De retourafhandeling
 3. Next- en sameday verzendingen binnen Nederland
 4. B2C- en B2B-orderverwerking
 5. Het orderproces is naar wens in te richten met het warehouse management systeem

Testimonial – Lureaux Shoes schreef het volgende:

 1. Schaalbaarheid: Door fulfilment uit te besteden bij Straver Logistics, kun je gemakkelijk meegroeien met de vraag van je webshop. Fulfilmentbedrijven
  zoals Straver Logistics hebben de capaciteit en middelen om het voorraadbeheer, orderverwerking en de verzending efficiënt te beheren, zelfs bij toenemende bestellingen. Dit stelt onze webshop in staat om snel op te schalen zonder dat wij ons zorgen hoeven te maken over de operationele
  aspecten van fulfilment.
 2. Kostenbesparing: Het uitvoeren van fulfilment in eigen beheer neemt aanzienlijke kosten met zich mee. Wij zouden moeten investeren in opslagruimte, personeel, apparatuur en technologie. Door het fulfilment uit te besteden bij Straver Logistics, hebben wij onze kosten verminderd. Bij Straver Logistics profiteren wij van de schaalvoordelen en expertise op het gebied van logistiek wat resulteert in lagere kosten. Dit stelt ons in staat dit in andere onderdelen van onze webshop te investeren.
 3. Expertise en technologie: Straver Logistics heeft gespecialiseerde kennis en ervaring op het gebied van logistiek en fulfilment. Ze maken gebruik van geavanceerde technologieën en systemen om het fulfilmentproces te stroomlijnen en te optimaliseren. Door gebruik te maken van deze expertise en technologieën, kunnen wij profiteren van efficiëntere orderverwerking, nauwkeurig voorraadbeheer en realtime traceerbaarheid van zendingen. Dit leidt tot een betere klantervaring en hogere klanttevredenheid.
 4. Focus op kernactiviteiten: Fulfilment kan een tijdrovende en complexe activiteit zijn die veel van uw interne middelen in beslag neemt. Door onze fulfilment uit te besteden aan Straver logistics, kunnen wij ons concentreren op de kernactiviteiten, zoals productontwikkeling, marketing en klantenservice. Wij kunnen onze energie en middelen steken in het laten groeien van onze webshop.
 5. Snelle en betrouwbare levering: Straver Logistics heeft gevestigde relaties met vervoerders en beschikt over efficiënte verzendprocessen. Hiermee geven zij ons snellere en betrouwbare levering wereldwijd. De meeste klanten verwachten tegenwoordig snelle en betrouwbare verzending. Het uitbesteden van onze logistiek bij Straver helpt ons om aan de verwachtingen te voldoen en de klanttevredenheid te verhogen.
Scroll naar boven